torstai 25. elokuuta 2011

Miksi tunnit eivät riitä?

Ei lukemiseen, ei muihin harrastuksiin... Päivät menevät työn touhussa, ja kotiin päästyäni olen kuin se usein mainittu tyhjiin päästetty ilmapallo. Eilenkin menin kahdeksalta nukkumaan ja nukuin yli kymmenen tuntia.

Vihdoin ja viimein sain loppuun Tuula Levon kirjan Teuvo Pakkalasta. En edes muistanut, että olen joskus alkukesästä lainannut `Kolme kotimaista klassikkoa´, joka sopii mainiosti jatkolukemiseksi. Klassikot ovat Juhani Aho (joka myös mainitaan Levon kirjassa), Joel Lehtonen ja Teuvo Pakkala. Aloitan tietysti Pakkalasta, jonka osuus kirjassa on novellikokoelma `Lapsia´ vuodelta 1895.

Pitäisi päivittää itsensä joka tavalla. Pitkällä kesälomalla on puolensa, mutta nyt tuntuu, että olen pudonnut pois kaikesta. Vai onko se toisaalta hyvän loman merkki? Uutisia seuraan, mutta siihen se sitten jääkin.

Palautin tänään kirjastoon pinon aloittamattomia kirjoja ja Kivipäiväkirjat, jossa en koskaan päässyt alkua pitemmälle. Ei ollut Carol Shieldsin aika tänä kesänä.

5 kommenttia:

 1. Eivät nuo tunnit tahdo minullekaan riittä, vaikka oloneuvoksena olenkin. Muutama kirja täälläkin takkuilee keskeneräisenä, vaikka ovat mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 2. Tuo Levon kirja kiinnostaa minuakin. Älä luovuta Shieldsin suhteen, kokeile vaikka Pikkuseikkoja-romaania tai novellikokoelmaa Tavallisia ihmeitä!

  VastaaPoista
 3. Pipsa, kauhistuttaa jo etukäteen lähestyvät eläkevuodet, jos tästä vielä kiireisemmäksi muuttuu...eläkkeelle lähteneet työkaverit kun yleensä toteavat, että nyt sitä vasta kiire onkin:)

  Maria, en aio luovuttaa Shieldsin suhteen. Olen huomannut, että jonain toisena aikana itsekin ihmettelee, miksei joku kirja tai kirjailija muka napannut aikaisemmin. Nyt olen jo oppinut, että asioilla on oma aikansa. Samoin kun palaan joihinkin kirjoihin uudestaan ja uudestaan, huomaan, että ne koskettavat minua eri tavoin erilaisina aikoina.

  VastaaPoista
 4. Voi miten tuttu tunne, tuntuu että työ vie kaiken ajan ja voimat. Ja kotona perheen keskellä hästätessä ei kyllä omaa aikaa tahdo löytyä, tuskastuttaa... Olen tainnut kirjastosta vain yhden kirjan lainata tänä kesänä, sain sen ihme kyllä luettuakin :)

  VastaaPoista
 5. Anja, minä olen sekä lukenut että jättänyt lukematta...

  Olen laatinut erilaisia boikotteja itselleni. Heräteostoboikotti on jo tullut osaksi minua, joskaan kirjat eivät ole kiellettyjen listalla. Nyt kirjastokäyttäytyminen on tarkkailun alla. Miksi en lainaisi vain yhden tai kaksi kirjaa kerrallaan, kun kirjasto on melkeinpä työmatkani varrella? Tähän asti niitä on tullut kassillinen, enkä edes muista aina, mitä kaikkea on tullut hamstratuksi.

  VastaaPoista