lauantai 2. heinäkuuta 2011

Joacim

Olen muutaman vuoden välein lukenut Axel Jensenin kirjan Joacim. Aina kesällä jostain syystä. Kirja on 60-luvulta, joten kirjastossa se on varastotavaraa ja pitää tilata ja odottaa, että joku tasatunnein käy hakemassa tavaraa varastosta.

Eilen ilalla risteilin netissä ja menin huutonettiin, jossa olen aikaisemmin käynyt vain pari kertaa kauan sitten lähinnä huonekaluja katsastamassa. Siellä oli tämä kirja myynnissä 5 euron hintaan. Se on nyt sitten minun, jahka saan sen kotiin. Jostain kirjasta jää lähes pakkomielle saada se omaksi.

Toinen kirja, minkä haluaisin itselleni, on John Fowlesin Jumalten naamiot. Se oli aikoinaan ensimmäisellä kerralla vaikuttava lukukokemus ja seuraavalla kerralla vielä vaikuttavampi. Pitää aloittaa metsästys...ja omaa odotellessa lainata kirjastosta.

On minulla muitakin kirjoja hankintalistalla, mutta sen verran uudempia, että ne saa tavallisesta kirjakaupasta ainakin tilaamalla.

Näistä kahdesta on nyt niin hyvä mieli, että taidan käyttää tämän päivän siivoamiseen. Pinoja riittää. Ennen iltaa luen vain päikkäreille mennessä ihan pikkuisen:)

5 kommenttia:

 1. Tämä kone on vähän ottanut aikaa pois kirjoista, nyt on vuosi mennyt blogissa, josta tykkään, mutta mulle on vielläkin paljon oppimista kun ei ollut tarkoitus sekaantua tämmösiin vehkeisiin....kävi miten kävi mutta tyytyväinen olen! Sänkylukeminen on mulla ehdoton,vaikke edes muutama sivu ja se toimii mun nukahtamis nappina....;)

  VastaaPoista
 2. Hei Maikku!

  Kyllä tämä kone on varsinainen aikasyöppö, hyvä renki, mutta... Linkki linkin perään ja ykskaks löytää itsensä ties mistä. Etsin kerran tietoja Narnia-sarjasta ja C. S. Lewisista. Hetken kuluttua olin jonkun harrastajan kesyrottasivulla, jossa hurmaantuneena katsoin, kun rotta kiipesi pikkuruisia tikkaita pitkin kirjahyllyyn.

  Tuo sänkylukeminen on myös minulle ihan ehdoton juttu. Eikä mitään lehtien selailua, vaan kirja sen on oltava. Teen välillä yötöitä ja aamulla umpiuupuneenakin on pakko edes vähän lukea ennen nukahtamista. Seuraavalla lukukerralla joutuu selaamaan monta sivua taaksepäin, ennen kuin alkaa tuntua tutulta.

  Tämä blogi on elämäni ensimmäinen ja kyllä sen ulkoasusta huomaa. On ollut mielenkiintoista ja opettavaista vierailla muiden kirjoittajien sivuilla, joista monet ovat todella upeita niin visuaalisesti kuin sisällöltäänkin. Uskon, että tässäkin työ tekijäänsä opettaa.

  Hyvää pyhäpäivää sinulle! Jatketaan lukemista ja risteilyä täällä. On tämä niin mukavaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo Jensenin kirja on minulle ennestään täysin tuntematon, mistä se kertoo? Minua harmittaa tuo "vanhojen" kirjojen hankala saatavuus, kirjoitinkin siitä blogiini viime viikolla otsikolla "Kirjaston poistohyllyn äärellä". Huutis on kyllä aarre sellaiselle, joka etsii loppuunmyytyjä kirjoja, olen itsekin löytänyt sieltä kauan kaivattuja kirjoja.

  VastaaPoista
 4. Hei Maria!

  Joacim kertoo nuoresta, huilua soittavasta aviomiehestä, joka lähtee Kreikkaan. Vaimon on tarkoitus tulla perässä ja kyllä hän myöhemmin tuleekin. Avioliitto jos ei nyt ihan nitise liitoksissaan, niin ei ole kuitenkaan paras mahdollinen.

  Kirjassa keskitytään Kreikassa tapahtuviin asioihin. Joacimin asuinpaikkana on pieni kylä, joka on tapahtumien keskipiste ja jossa hän kokee suuren rakkauden.

  Tässä oli lyhyenlyhyt kuvaus, jolla ehkä pääsee alkuun. Tiedätkö, kun itsekin olen unohtanut kirjan sisällöstä ison osan. En esimerkiksi juuri nyt muista, miten tarina päättyy. Palaako Joacim Norjaan vai ei? Viimeisestä lukukerrasta on monen monta vuotta ja omassa elämässäni on sen jälkeen tapahtunut suuria mullistuksia.

  Kirja on älykkäästi kirjoitettu (vai voiko niin sanoa), eikä ehkä ihan helpoimmasta päästä. Tuo kuvaukseni saattaa tuoda mieleen "ai-taas-tämmöistä-luettavaa", mutta sisältö on kaikkea muuta kuin harlekiinia.

  Tällä lukukerralla aion tehdä muistiinpanoja ja selvittää itselleni, miksi palaan kirjaan toistuvasti. Kirja on tosin vielä Orimattilassa, joko myyjällä tai pojallani, jos hän on sen jo hakenut. Moninaiset ovat siis kirjani tiet, mutta vihdoinkin saan sen itselleni.

  Vinkiksi hyvä divari, Helsingissä oleva Pokstaavi. Olen tilannut sieltä puhelimitse muutaman kirjan. Puh. 09750996 ja puhelimeen vastaa Matti Kettunen, joka tietää kirjoista kaiken ja on parhaillaan menossa pystyttämään osastoa Sysmän kirjapäiville. Pokstaaviin voi jättää kirjatoiveensa hakuun, jos ei sitä siellä soittohetkellä ole. Matti soittaa, kun kirja jostain ilmestyy myyntiin.

  Toivottavasti sait tästä edes vähän apua.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon tuosta Pokstaavivinkistä!

  Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta myös aiheeltaan; alunperin kiiinnostuin nimen takia, Joac/kim on minusta ihana miehennimi!

  VastaaPoista