sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Lukunurkka

Jossain näin haasteen lukunurkan kuvauksesta. Omastani, tosin vähän vahingossa, löytyy kuvakin. Tuohon on tallentunut kaikki olennainen: torkkupeitto ja toinen peittto, joka on täkki ilman lakanaa ja siis paksumpi torkkupeitto. Se on käytössä myös koiravieraiden aikana, sillä siihen eivät karvat tartu.

Kirjoista en oikein saa selvää, mutta virsikirja ja tiibetiläinen kuolleiden kirja siinä ainakin on. Meneillään oli surullinen elämänvaihe, johon nämä kirjat liittyivät. Känny ja telkkarin kaukosäädin, vissiin kalenteri, lukulasit... Tällä hetkellä kirjoja ja lehtiä on isot pinot sohvalla ja sohvan vieressä, samoin keskeneräisiä käsitöitä epämääräisissä pussukoissa. Luen muuten aina pitkälläni pötköttäen, monta tyynyä selän takana.

Kuva on rajattu suuremmasta kuvasta, joka on alun perin otettu ihan muuhun tarkoitukseen. Tuolle vanhalle, vinolle lampulle pitäisi tehdä jotain, sillä en voi heittää sitä pois tunnearvojen takia. Tuommoisenaan se taas on...no, vanha ja vino.

6 kommenttia:

 1. Kovin on tutun oloinen tuo lukunurkkasi. Omani on toisen värinen, tyynyt ja torkkupeitot on sekä vanha, vino ja heiluva jalalamppukin, lapsuudenkodin muistona. Samat tykötarpeet on täälläkin, lukemattomia lehtiä pino, kirjalukemisena nyt Pornaisten historia 1 ja 2.

  VastaaPoista
 2. Niistähän se koostuu. Kaikki tarpeellinen lähellä:-)

  VastaaPoista
 3. Leppoisalta näyttää lukunurkkasi. Ei haittaa jos lampunjalka on vähän vinossa, valoa se silti antaa. Itselläni ei varsinaista lukunurkkaa ole, kirjoja joka huonessa, samoin lehtipinoja pöydän päälliset välillä tukossa, iltaisin luen sängyssä ja yöpöytä pursuaa... siis Hulda Huoleton kun olen.

  VastaaPoista
 4. Anja: Osaksi tuosta pursuamissyystä tämä kuva on rajattu. Näkisitpä hyllyni, pöydät...joka paikassa pinoja, pinoja, pinoja. Sitten siellä on välissä, viheliäistä kyllä, papereita jotka saattavat olla tärkeitä. Ei voi edes siivota muuten kuin lehti kerrallaan ja se taas menee helposti selailuksi.

  Onkohan tälle taudille diagnoosinumero?

  VastaaPoista
 5. Kasautumisongelma on niin tuttu täälläkin, annas olla jos joku muu siirtää papereita niin mitään ei kyllä löydy... Mutta ei se haittaa, niin kauan kun on joku siisti nurkka missä voi rentoutua. Lukunurkkasi vaikuttaa houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 6. Liinu, kiitos!

  Lukunurkkani on muotoutunut keskiöksi, mistä käsin kaikki muu tapahtuu. Minä kun asun yksin, niin kukaan muu ei siirtele mitään. Silti kiireessä kaikki on kadoksissa, kun yksin ollessa ei valitettavasti tarvitse välittää muista, vaan voi jättää tavarat minne sattuu. Lapsenlapset ovat onneksi tulossa yökylään heinä-elokuun vaihteessa, niin on pakko järjestellä tavaroita paikoilleen.

  VastaaPoista