sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Valinnan vapaus ja vaikeus

Piti siivota. Jos on valittava siivoamisen ja lukemisen tai edes jotenkin lukemiseen liittyvän toiminnan väliltä, niin siivoaminen siirtyy. Alkaa näkyä, että on siirtynyt jo pitemmän aikaa.

Eilen aamupäivällä järkeilin tähän tapaan: Tänään siivoan. Kaupassa on käytävä. Niin ja torilla tietysti. Kolme kirjaston kirjaa pitää palauttaa, sillä ne ovat jo päivän myöhässä. Lauantaina tori sulkeutuu aikaisemmin kuin tavallisena arkipäivänä, joten siitä pitää aloittaa. Kirjasto ja ruokakauppa ovat torin lähellä, joten saan ne kaikki hoidetuksi samalla reissulla. Sen jälkeen on hyvää aikaa siivota. Siispä matkaan ja pyörätelinettä kohti.

Startti 1. Kirjakassi jäi kotiin, joten takaisin hakemaan se. Startti 2 onnistui ja pyöräilin ensin kirjastoon, että saan kassin tyhjäksi. En tietenkään selvinnyt ulos suorinta tietä, vaan kävin monella osastolla, hiplasin ja selasin ja lopuksi lainasin seitsemän kirjaa. Kassi oli aika painava, mutta mahtui pyörän koriin. Sitten kauppaan ja torille, joka oli jo sulkeutumassa, kun kirjastossa aikaa menikin enemmän kuin piti. Sain kuitenkin vielä mansikoita, tomaatteja ja kurkkua.

Taivas tummeni uhkaavasti ja näytti siltä, että saan niskaani kaatosateen. Ei muuten hätää, mutta kirjakassi vähän huoletti. Pääsin kuitenkin kastumatta kotiin. Pilvet muuttuivat mustemmaksi, ja ukkonen jyrähteli. Lähetin kirjallisuusystävälleni tekstiviestin: "Ukkonen uhkaa. Silloin ei voi imuroida. Eihän?" "Jessus sentään, ei", tuli vastaus. Miten vapauttavaa ja ihanaa, että joku ymmärtää.

Sitten ne seitsemän kirjaa:

Carol Shields: Ellei, Kivipäiväkirjat, Kaiken keskellä Mary Swann
Tuula Levo: Tuulenajama
Arne Nevanlinna: Marie
Karin Fossum: Hullujenhuone
Katja Kallio: Elokuvamuisti

Hyvää lukupäivää teille muillekin!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi sanoi...
  Yritän taas kommentoida - eilen ei onnistunut millään edes omaan blogiin.
  Huomasin, että olemme lauantaina olleet samalla torilla, itse yritin rynnätä ukkoskuurin jälkeen kahden bussiin - siitä myöhästyen.
  Oli mukava loma-luku-löhö sunnuntai.

  Heljä / rouvahoo

  VastaaPoista
 2. Heljä, lukusunnuntai oli täälläkin. Vettä satoi kaatamalla ja ukkonen oli ihan päällä iltapäivällä. Illaksi selkeni.

  Sitten uusi projekti: Ilmoittauduin tiiliskivilukijaksi eli otin vastaan haasteen, jossa lupaudun lukemaan vähintään 500- sivuisen kirjan heinä-elokuun aikana.

  VastaaPoista